ua en ru

У Черкаській області судитимуть росіянина з батальйону Мозгового

У Черкаській області судитимуть росіянина з батальйону Мозгового Фото: танк батальйону бойовиків "Привид"

Росіянин визнає, що воював проти бійців ЗСУ

У Черкаській області будуть судити громадянина Російської Федерації, який брав участь у бойових діях на Донбасі в батальйоні Олексія Мозкового "Привид". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Черкаської області.

"Прокуратурою Черкаської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо громадянина Російської Федерації за сприяння діяльності терористичної організації "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє прокуратура, росіянин, будучи бійцем батальйону "Привид", у період з грудня 2014 р. по лютий 2015 р., перебуваючи на території Луганської області, підконтрольної представникам терористичної організації ЛНР, брала участь у бойових діях з використанням вогнепальної зброї проти Збройних Сил України.

Наслідком дії громадянина РФ кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

За заявою прокуратури, підозрюваний знаходиться під вартою, вину у вчиненні злочину визнає повністю і активно сприяв слідству.

За скоєний злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інший громадянин РФ також постане перед судом за участь у ЛНР.