ua en ru

Черкаські депутати звернулись до Мінекології щодо можливої загрози радіоактивного мулу в Дніпрі

Черкаські депутати звернулись до Мінекології щодо можливої загрози радіоактивного мулу в Дніпрі

Депутати Черкаської обласної ради 30 червня звернулися до Міністерства екології України про можливу загрозу появи радіоактивного мулу в руслі річки Дніпро внаслідок проведення робіт на берегових відвалах донних ґрунтів в прибережній смузі Дніпровського, Дніпродзержинського та Кременчуцького водосховищ з подальшим використанням їх у формуванні берегоукріплюючих споруд. Про це повідомляють черкаські ЗМІ.

Так, за даними видання, громада Черкаської області стурбована можливими наслідками поглиблюваних робіт по руслу річки Дніпра та намірами підняття радіоактивного мулу на узбережжя.


ЗМІ зазначають, що значного резонансу питання набуло після оприлюднення журналістського розслідування, що висвітлює плани ТОВ СП "Нібулон" щодо реалізації проекту "Днопоглиблювальні роботи на лімітуючих перекатах в Дніпровському і Дніпродзержинському водосховищах".

Так, депутати просять провести внутрішнє розслідування та вивчити ситуацію щодо доцільності подальшого виконання проекту ТОВ СП "Нібулон" "Днопоглиблювальні роботи на лімітуючих перекатах в Дніпровському і Дніпродзержинському водосховищах".