ua en ru

На Черкащині затримано серійного вбивцю та крадія

На Черкащині затримано серійного вбивцю та крадія Фото: жетон Нацполиции (oda.zt.gov.ua)

Зловмисник був затриманий в селі Байбузи

Серійний вбивця і крадій був затриманий в селі Байбузи на Черкащині, повідомляє Національна поліція Черкаської області.

Правопорушником виявися раніше судимий за вбивство 33-річний житель Чигиринського району. Зловмисник підозрюється у причетності до двох вбивств пенсіонерів та до серії крадіжок.

"Під час проведення заходів з пошуку зловмисника, до оперативників надійшла інформація про те, що вказану особу було помічено в Черкаському районі. Перевіряючи отриману інформацію, оперативники виявили його на мосту через річку в селі Байбузи. Побачивши поліцейських, чоловік почав тікати та стрибнув з мосту у річку. Поліцейські швидко оточили місце, де ймовірно переховувався зловмисник та влаштувавши ретельне прочісування території. Затримали втікача поблизу берега, він намагався сховатися в очереті", - сказали в Нацполіції.

Зловмисник зізнався у причетності до вчинення вбивства 78-річної пенсіонерки в Черкаському районі і до вчинення вбивства 66-річного чоловіка в Чигиринському районі, тіло якого було виявлено місяць тому за місцем проживання. Також зловмисник признався в скоєнні крадіжок.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 115 (умисне вбивство) та 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання в вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, раніше Нацполіція в Кіровоградській області затримала 31 рейдера, які намагалися захопити сільхозпідприємство.