ua en ru

У Черкасах СБУ викрила посадовців, що нанесли державі збиток у 7 млн грн

У Черкасах СБУ викрила посадовців, що нанесли державі збиток у 7 млн грн Фото: СБУ вилучила у фігурантів 5 млн грн

Під час обшуків вилучено 5 млн грн і документи, які доводять умисне доведення до банкрутства держпідприємства

У Черкасах співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Генпрокуратурою (ГПУ) викрили факти нанесення збитків у 7 млн грн одному з черкаських державних підприємств при реалізації його майна. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Службові особи Фонду державного майна України, Черкаського заводу і одній з українських бірж реалізували за значно заниженою вартістю низки об'єктів державного підприємства. В результаті чого підприємству було завдано збитків на суму понад 7 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби також встановили, що продаж майна здійснювалася з порушенням вимог чинного законодавства та за попередньою змовою в інтересах певних комерційних структур.

"Під час обшуків правоохоронці виявили документи, які підтверджують причетність посадових осіб до розкрадання грошей заводу. У зловмисників вилучено грошові кошти на загальну суму понад 5 мільйонів гривень в національній та іноземній валютах та інші цінності", - розповіли в БСУ.

Також під час обшуків були виявлені документи, які свідчать про навмисне доведення державного підприємства до банкрутства.

За цими фактами було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності посадових осіб, задіяних в операції, та встановлення їх можливих спільників.

Нагадаємо, СБУ припинила створення "Кіровоградської народної республіки".