ua en ru

СБУ затримала в Запоріжжі ОЗУ з числа колишніх і діючих поліцейських

СБУ затримала в Запоріжжі ОЗУ з числа колишніх і діючих поліцейських Фото: затримання (СБУ)

Шістьох бандитів СБУ затримала на "гарячому"

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою затримали 6 учасників організованого злочинного угруповання (ОЗУ) з діючих і колишніх поліцейських, які займалися розбійними нападами. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що в ОЗУ входили колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут" і співробітники поліції. Зловмисники отримували від інформаторів дані про отримання громадянами великих сум готівки. Після чого у формі з'являлися за місцем проживання жителів Запоріжжя і, погрожуючи вогнепальною зброєю та фізичною розправою, відбирали майно і гроші.

СБУ затримала трьох членів ОЗУ під час чергового розбійного нападу на квартиру жителя Запоріжжя, де вони планували заволодіти сумою в 100 тисяч гривень. Оперативники володіють доказами причетність угруповання до ряду розбійних нападів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Усіх шістьох зловмисників затримали, їм оголошено про підозру у скоєнні злочину.

altaltalt

Фото: затримання (СБУ)

Вирішується питання про перекваліфікацію злочинних дій на статтю 257 - "бандитизм". Тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, в Луганській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали бойовика так званої "Луганської народної республіки".