ua en ru

У Черкасах викрили контрабанду приладів для прослуховування

У Черкасах викрили контрабанду приладів для прослуховування Фото: засоби негласного отримання інформації (ssu.gov.ua)

Незаконне переправлення спецзасобів місцевий підприємець організував через пошту

У Черкасах співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували контрабанду спеціальних техзасобів отримання інформації (прилади для прослуховування). Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Правоохоронці встановили, що місцевий приватний підприємець організував незаконне переправлення спецзасобів з однієї з країн Східної Азії. Контрабандну продукцію ділок отримував через сервіси міжнародного поштового зв’язку", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що своїх клієнтів підприємець підшукував на спеціалізованих форумах в Інтернеті. Оперативники СБУ задокументували декілька фактів незаконного продажу спецзасобів.

Зловмисника співробітники СБУ затримали в Черкасах під час отримання чергової "посилки".

Співробітники #СБУ блокували у Черкасах контрабандне надходження на територію нашої країни спеціальних технічних засобів...

Опубліковано Служба безпеки України 16 травня 2018 р.

"При обшуках за місцем проживання та в офісі фігуранта справи правоохоронці виявили майже триста одиниць спецзасобів. Вилучену продукцію направлено на експертизу", - повідомили в СБУ.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Тривають слідчо-оперативні дії.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 2 ст. 359 (незаконне використання спецзасобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нещодавно у контрольному пункті в'їзду-виїзду "Маріїнка" на Донбасі працівники ДФС України зі складу Об'єднаних сил затримали автомобіль, в якому приховано перевозили 76,5 тис доларів.