ua en ru

Через військкомати добровольцем до армії йде кожен десятий, - ЗСУ

Через військкомати добровольцем до армії йде кожен десятий, - ЗСУ Фото: ЗСУ на Донбасі

В лавах вітчизняного війська вже служать понад 200 військовослужбовців, які раніше виконували завдання у складі добровольчих підрозділів

Через військові комісаріати добровольцем до війська іде кожен десятий. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України на своїй сторінці в Facebook.

Так, згідно з повідомленням, відповідно до чинного законодавства призов військовозобов'язаних на військову службу здійснюється виключно через військові комісаріати. Так само через військкомати призиваються й чоловіки, які вже мають досвід бойових дій у лавах добровольчих батальйонів.

"В процесі оформлення документи ще на майже 60 бійців-добровольців, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом. Всього ж через військкомати добровольцем до війська іде кожен десятий", - йдеться у повідомленні.

В ЗСУ також зазначили, що в лавах вітчизняного війська вже служать понад 200 військовослужбовців, які раніше виконували завдання у складі добровольчих підрозділів.

"Нині триває 6 черга мобілізації, завданням якої є підготовка навчених, всебічно забезпечених військовослужбовців, які протягом липня-вересня поточного року замінять в районах проведення Антитерористичної операції на територіях Донецької та Луганської областей військовослужбовців, які більше року стримують агресію противника, не дозволяють іржі сепаратизму та тероризму розповзатись територією країни. На добровольців, які мають підвищену мотивацію та швидше і якісніше опановують військову справу, у цьому плані покладається неабияка роль", - додали в прес-службі.

Останнім часом у ЗМІ стала поширюватися інформація про створення «іменних» добровольчих підрозділів у складі Збройних Си...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 16 липня 2015 р.

Нагадаємо, Міністерство юстиції Словаччини підготувало проект змін до Кримінального кодексу, згідно з яким участь громадян країни у бойових діях у складі організованої збройної угруповання на території іншої держави буде кваліфікуватися як кримінальний злочин.