ua en ru

Через неконтрольований кордон з РФ на Донбасі активно здійснюється торгівля зброєю та людьми, - МЗС

Через неконтрольований кордон з РФ на Донбасі активно здійснюється торгівля зброєю та людьми, - МЗС Фото: у МЗС розповіли про торгівлю людьми і зброєю на Донбасі

В окремих непідконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей зафіксовані випадки рабства

В результаті трьох років російської агресії проти України значно збільшилися ризики, пов'язані з торгівлею людьми в Україні. Про це заявив в середу, 15 березня, заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця в Нью-Йорку, передає прес-служба МЗС.

"Ми також бачимо численні випадки торгівлі людьми і примусової праці і рабства - в окремих районах Донецької і Луганської областей, які знаходяться поза контролем українського уряду", - заявив Кислиця.

За його словами, Україна рішуче підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на протидію та попередження порушень прав людини та зловживань в умовах збройних конфліктів та в постконфліктних ситуаціях.

Також заступник міністра додав, що на сьогодні поза контролем України 400 кілометрів державного кордону з Російською Федерацією. Ця територія широко використовується для поставки зброї, боєприпасів і бойовиків в зону конфлікту. Також через цю непідконтрольну ділянку переміщуються злочинці торгівлі людьми.

"Крім цього, Росія є єдиною державою-членом Ради Європи, яка не ратифікувала Конвенцію Ради Європи про протидію торгівлі людьми", - додав Кислиця.

Нагадаємо, в минулому місяці Радбез ООН знову обговорив ситуацію на Донбасі.