ua en ru

Чемпіонат Греції призупинено через інцидент з президентом ПАОКа

Чемпіонат Греції призупинено через інцидент з президентом ПАОКа Фото: президент ПАОКа Іван Саввіді (twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL)

Матчі Кубка країни також скасовані

Проведення чемпіонату Греції, як і розіграш Кубка країни, призупинено через інцидент з президентом ПАОКа Іваном Саввіді в матчі проти АЕКа. Про це повідомив заступник міністра спорту Греції Георгіос Васіліадіс після зустрічі з прем'єр-міністром Александросом Ціпрасом.

Відповідна постанова була опублікована ввечері в понеділок, 12 березня, в офіційній урядовій газеті.

"Призупинення ігор була визнана необхідною через надзвичайно напруженої атмосфери, яка склалася після появи власника ПАОКа Івана Саввіді зі зброєю на полі під час матчу в неділю 11 березня 2018 року", - говориться в рішенні.

На думку глави спортивного відомства, це створює серйозні ризики для громадського порядку і безпеки, небезпеки насильницької поведінки. Рішення означає фактичну зупинку всіх футбольних матчів.

Матч 25 туру чемпіонату Греції між клубами ПАОК і АЕК був перерваний після того, як на останніх хвилинах гри суддя не зарахував гол у ворота гостей через положення "поза грою". Саввіді вийшов на поле зі зброєю і, за відомостями грецьких ЗМІ, погрожував судді.

На даний момент АЕК є лідером чемпіонату Греції, в активі клубу 54 очки. ПАОК займає друге місце (52 очки).

У Кубку Греції пройшли перші матчі 1/2 фіналу "Паніоніос" - ПАОК (1:3) і АЕЛ - АЕК (2:1). Ігри у повинні відбутися 17-19 квітня.

Нагадаємо, раніше ПАОК уже був позбавлений трьох очок через заворушення перед матчем з "Олімпіакосом".