ua en ru

Чехія не змінить позицію щодо санкцій проти РФ після заяви Земана

Чехія не змінить позицію щодо санкцій проти РФ після заяви Земана Фото: МЗС Чехії (google.maps.com)

Чехія підтримуватиме санкції, тому що не були виконані мінські угоди

У Міністерстві закордонних справ Чехії підтвердили, що країна не змінює своєї позиції щодо санкцій проти Росії після заяви президента Чехії Мілоша Земана про їх скасування. Про це повідомляє прес-секретар МЗС Чехії Міхаела Лагронова, передає "Радіо Свобода".

"Позиція Міністерства закордонних справ, чеського уряду залишається незмінною: санкції залишаються в силі і будуть залишатися в силі доти, доки не будуть виконані мінські угоди (про врегулювання на окупованій частині сходу України - ред)", - сказала вона.

Прес-секретар заявила, що в ухваленні рішень, а також переоцінки санкцій важливо єдність Європейського союзу, додавши, що Чехія підтримуватиме санкції, тому що не були виконані мінські угоди.

При цьому наголошується, що МЗС Чехії поки не стало коментувати решту виступу Земана, про те, що Київ повинен домовитися з Москвою про "компенсації" за Крим і світ повинен змиритися з захопленням Криму Росією.

Нагадаємо, раніше нардеп від БПП, член делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко повідомив, Земан в Парламентській асамблеї Ради Європи виступив проти санкцій відносно Російської Федерації.