ua en ru

У Чехії стартував другий тур виборів

У Чехії стартував другий тур виборів Фото: вибори (unsplash.com/Arnaud Jaegers)

На пост глави держави претендують два кандидати - чинний президент і екс-глава Академії наук

В Чеській Республіці сьогодні, 26 січня, розпочався другий тур виборів президента. Про це повідомляє Radio.cz

Так, на пост глави держави претендують два кандидати - чинний президент Мілош Земан і екс-глава Академії наук країни Іржі Драгош.

Зазначимо, що голосування проходить з 26 по 27 січня. Виборчі дільниці відкриті в п'ятницю, 26 січня, з 14 до 22 години, і в суботу, 27 січня, з 8 до 14 годин.

Також повідомляється, що виборці отримують бюлетені з іменами кандидатів не поштою, а на виборчій дільниці.

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів продовжує лідирувати Мілош Земан. За нинішнього президента проголосували 38,64% виборців.

При цьому більшість громадян, які голосували за кордоном, віддали свої голоси за Драгоша. Лідирує він і в Празі, там за нього проголосували 35,05% виборців.

Зазначимо, що 73-річний Земан відомий, зокрема, своїми відверто антимусульманськими поглядами. Він неодноразово підкреслював, що мусульмани не зможуть інтегруватися в європейські країни. Земан також не раз висловлювався за скасування санкцій Євросоюзу проти Росії. У свою чергу Драгош виступає за поглиблення співпраці з ЄС та збереження санкцій проти РФ. Він наполягає на тому, що Прага повинна відігравати більш активну роль в Європейському Союзі та підтримує перехід Чехії на євро.

Як відомо, 12 січня 2018 року в Чехії стартував перший тур президентських виборів.