ua en ru

Чеченці, які напали на Росгвардію, не загинули під час бою, а були розстріляні, - "Нова газета"

Чеченці, які напали на Росгвардію, не загинули під час бою, а були розстріляні, - "Нова газета" Фото: убиті чеченці в частині Росгвардії

На руці одного із загиблих виявили синець, що нагадує борозну від наручників

Видання "Нова газета" поставило під сумнів офіційну версію загибелі нападників на частину Росгвардії в Чечні в ніч на 24 березня. Про це повідомляє сайт газети.

"У розпорядженні "Нової газети" опинилися фотографії чеченців, нібито загиблих в ході зіткнення". Ці фотографії зроблені на місці події одним з членів слідчо-оперативної групи. На фотографіях чітко видно, що всі "нападники" вбиті практично одним і тим же способом - пострілом в голову", - повідомляє газета.

Згідно з висновками газети, фотографії спростовують повідомлення про перестрілку і свідчать про те, що всі чеченці були затримані живими.

Крім того, на фотографії одного з убитих з муляжем саморобного вибухового пристрою чітко видно рівний свіжий синець, що нагадує борозну від наручників. Автори статті зазначають, що вибуховий пристрій намотано до тіла жовтим скотчем поверх свіжих плям від землі, трави і крові на кофті.

"Фактично це означає, що хтось примотав СВУ вже до трупа "бойовика", - робить висновок газета.

altaltaltaltalt
Фото: місце зіткнення в частині Росгвардии

Працівник прокуратури, який брав участь в огляді тіл загиблих нападників, розповів, що вони були озброєні палицями і ножами.

Нагадаємо, в Росії чеченські бойовики напали на частину Росгвардії, 12 осіб загинули.