ua en ru

Приватна охорона "Укрнафти" позбавлена ліцензії, - Порошенко

Приватна охорона "Укрнафти" позбавлена ліцензії, - Порошенко Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що приватні охоронні компанії тих озброєних людей, які блокували будівлю "Укрнафти", позбавлені ліцензії. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Коли туди за моїм дорученням приїхали, то там вже нібито зброю сховали і думали, що це як завжди зійде з рук. Ви бачили мою заяву, міністр МВС це прийняв до виконання і позиція перша - вони були роззброєні, позиція друга - всі охоронні компанії, документами яких вони прикривалися, були позбавлені ліцензії в дуже короткий термін, що не потім, а відразу ж. Всі, хто прикривали мисливськими квитками, що нібито це мисливська зброя та версія, яка була заздалегідь заготовлена, що вони тільки що поверталися з полювання і ось тут зараз викликали на роботу - вона більше не працює, і мисливська зброя та дозвіл на її зберігання були вилучені. Ми не дозволимо більше повторення хаосу ні в Києві, ні в будь-якому іншому місті", - зазначив Порошенко.

Коментуючи звільнення Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА, Президент виключив можливість виникнення конфлікту всередині влади, запевнивши, що не допустить цього.

Нагадаємо, ввечері 19 березня Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс компанії "Укртранснафта", який пізніше був узятий під охорону київською міліцією.

20 березня Порошенко оголосив догану Коломойському за нецензурні висловлювання на адресу журналіста Сергія Андрушка під офісом "Укртранснафти".

Увечері 22 березня озброєні люди заблокували будівлю "Укрнафти", а навколо неї був споруджений металевий паркан. Коломойський пояснив ці дії "захистом від рейдерства".

Пізніше Порошенко прийняв відставку Коломойського з посади голови ДнепрОГА.