ua en ru

Частина українських доріг весною 2013 р. буде передана місцевим адміністраціям, - Колесніков

Після реформування дорожньої галузі весною 2013 р. у сфері відповідальності "Укравтодору" залишаться міжнародні, національні, регіональні та територіальні автомобільні дороги, а інші дороги перейдуть в розпорядження місцевих адміністрацій. Про це у прямому ефірі програми "Питання влади" на ТРК "Донбас" 22 жовтня повідомив віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Коштами на утримання доріг, які відійдуть до місцевих адміністрацій, з держбюджету розпоряджатиметься регіональна влада. "Решта разом із грошима переходить до обладміністрацій, міських та районних адміністрацій. Кожен бачитиме, скільки грошей він отримає, і скільки він зможе зробити доріг", - розповів Колесніков.

Міністр нагадав, що Мінінфраструктури розглядає можливість будівництва нових автошляхів на основі досвіду США. При цьому він наголосив, що у разі прийняття відповідного рішення будівництво таких доріг здійснюватимуть українські фахівці, але якість нових автошляхів контролюватимуть іноземні спеціалісти.

Читайте також: Україна досягла показника будівництва автомобільних доріг у 2,5 тис. км за рік, - Янукович