ua en ru

Частину викрадених коштів з Житомирського БТЗ були перераховані на рахунки фіктивного підприємства

Частину викрадених коштів з Житомирського БТЗ були перераховані на рахунки фіктивного підприємства Фото: Житомирський бронетанковий завод

Правоохоронці встановили механізми виведення коштів з легального до тіньового обігу з подальшою конвертацією у готівку

У розслідуванні розкрадання бюджетних коштів з Житомирського бронетанкового заводу з'явилися нові обставини. Про це повідомляє управління захисту економіки в Житомирській області НПУ.

Правоохоронці, провівши оперативно-розшукові заходи, встановили механізми виведення коштів з легального до тіньового обігу з подальшою конвертацією в готівку.

"Кошти державного підприємства бронетанкового заводу через посередника перераховувалися на рахунки мінімум шести фіктивних суб'єктів підприємництва. Два з них були зареєстровані 22-х та 23-річним жителями міста Луганська, які діяли з метою отримання грошової вигоди без ведення якої-небудь господарської діяльності.
В результаті ними завдано збитків підприємству на загальну суму 5,8 мільйонів гривень, а також сформований кредиторську заборгованість заводу на суму 4,8 мільйонів гривень", - повідомив керівник підрозділу Дмитро Тишлек.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27 (види співучасників) 2 ч. ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 22 лютого розпочато кримінальне провадження за фактом фіктивного підприємництва, що дозволило вивести з державного бюджету через тіньові схеми до 6 мільйонів гривень.