ua en ru

Частина звільнених з полону на Донбасі не має документів, - Тука

Частина звільнених з полону на Донбасі не має документів, - Тука Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

У 12 звільнених з полону на Донбасі немає при собі ніяких документів

Із загального числа звільнених у результаті обміну полоненими на Донбасі у грудні 2017 року в 12 осіб при собі немає жодних документів. Про це на брифінгу повідомив заступник голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає кореспондент РБК-Україна.

"Серед 42 осіб, які є цивільними і які були звільнені з полону 27 грудня, 28 є жителями непідконтрольних Україні територій. 12 з них не мають при собі жодних документів, тому однією з перших проблем є паспортизація", - зазначив Тука.

Він також повідомив, що для звільнених працює гаряча лінія за номером 0-800-309-110, за якою вони можуть отримати консультацію. Він також прокоментував питання виплат.

"Була публічна заява міністра соціальної політики, було запропоновано виплату, але я не хочу вдаватися в деталі неузгодженого документа", - додав Тука.

Нагадаємо, раніше представник уповноваженого ВР з прав людини Михайло Чаплига заявив, що наступний обмін полоненими на Донбасі може пройти простіше.