ua en ru

ЧАЕС відновлює співпрацю з російським НДІКІЕТ

Протокол перспективних науково-дослідних і проектно-конструкторських ініціатив був підписаний між ВАТ "Науково-дослідний і конструкторський інститут енерготехніки їм. М.О. Доллежаля" (НДІКІЕТ) та ДСП "Чорнобильська АЕС" 18 вересня 2013 р. в м. Славутич за підсумками технічних нарад.

Протокол перспективних науково-дослідних і проектно-конструкторських ініціатив був підписаний між ВАТ "Науково-дослідний і конструкторський інститут енерготехніки їм. М.О. Доллежаля" (НДІКІЕТ) та ДСП "Чорнобильська АЕС" 18 вересня 2013 р. в м. Славутич за підсумками технічних нарад. Про це повідомляє прес-служба "Росатому".

Вони включають в себе: підготовку концепцій виведення з експлуатації 1-го, 2-го і 3-го енергоблоків ЧАЕС, підготовку концепцій по поводженню з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, моніторинг та укріплення бар'єрів, які запобігають поширенню радіоактивних речовин.

Генеральний директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін (на фото) заявив, що участь такої авторитетної організації, як НДІКІЕТ, в програмах Чорнобильської АЕС принесе особливу користь в області обґрунтування безпеки, включаючи оцінку ризиків, вироблення попереджувальних дій і впровадження сучасних технологій.

"Сподіваюся, що за підтримки НДІКІЕТ ЧАЕС зможе вирішити завдання з проблеми поводження з паливо-вмісними матеріалами об'єкта "Укриття" після введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента", - сказав директор ЧАЕС.