ua en ru

ЧАЕС заперечує відсутність захисту ядерних об'єктів

Керівництво державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" заперечує інформацію про відсутність фізичного захисту стратегічних, в тому числі ядерно-небезпечних об'єктів.

Керівництво державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" заперечує інформацію про відсутність фізичного захисту стратегічних, в тому числі ядерно-небезпечних об'єктів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

"Відділом УСБУ по ЧАЕС, військової частини 3041 та адміністрацією Чорнобильської АЕС забезпечений надійний захист ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання відповідно до закону України "Про використання ядерної енергії і радіаційної безпеки", - йдеться в заяві.

Раніше народний депутат від партії "Удар", уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив про те, що відомство "позбулося планів захисту ядерних об'єктів" і вони недостатньо захищені.

За словами Наливайченка, раніше представники СБУ "самовільно залишили місце несення служби і не відповідають на телефонні дзвінки". Він закликав парламент призначити відповідальних за охорону об'єктів підвищеної небезпеки.