ua en ru

CAS відхилив апеляції 47 росіян на недопуск до Олімпіади-2018

CAS відхилив апеляції 47 росіян на недопуск до Олімпіади-2018 Фото: (wada-ama.org)

МОК і WADA привітали це рішення

Виїзна комісія (ad hoc) Спортивного арбітражного суду (CAS) відхилив апеляції 47 російських спортсменів і тренерів на недопуск до зимових Олімпійських ігор 2018 року. Про це повідомляє прес-служба CAS.

"Заявки, подані 32 російськими спортсменами 6 лютого, а також подані 7 лютого ще 15 спортсменами і тренерами на участь в Олімпіаді виїзна панель CAS відхилила", - йдеться в повідомленні.

Суд постановив, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) мав право запрошувати спортсменів в індивідуальному порядку, враховуючи відсторонення Олімпійського комітету Росії (ОКР).

Панель CAS не побачила в діях МОК дискримінації, непослідовності або несправедливості при відборі російських спортсменів, які зможуть взяти участь в Іграх.

Рішення приймали судді CAS в складі: Керол Робертс (голова) з Канади, Бернхард Велта - Швейцарія, Зали Стеггалл - Австралія.

МОК привітав винесене рішення CAS, яке "підтримує боротьбу з допінгом і дає відповідний посил всім спортсменам".

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) назвало рішення арбітражу "приємною новиною". У заяві організації наголошується, що суд таким чином підтримав "чистих" від вживання допінгу спортсменів.

Нагадаємо, виїзна комісія CAS, яка працювала в Пхенчхані, напередодні відмовилася розглядати апеляції шести росіян на відсторонення від Олімпіади-2018.

Зимова Олімпіада-2018 пройде в Пхенчхані з 9 по 25 лютого.