ua en ru

Найбагатшою людиною у світі став засновник Zara

Найбагатшою людиною у світі став засновник Zara Фото: Амансіо Ортега

На перше місце у Всесвітньому рейтингу мільярдерів Forbes вийшов іспанський підприємець Амансіо Ортега

Іспанський підприємець Амансіо Ортега, засновник мережі магазинів Zara, на основі якої створено найбільший у світі ритейлер одягу Inditex, вийшов на перше місце у Всесвітньому рейтингу мільярдерів Forbes, потіснивши з нього засновника Microsoft Білла Гейтса.

Як зазначається, Ортега зі статками 79,7 млрд дол. став лідером у реал-тайм-версії рейтингу, який враховує щоденні зміни курсів акцій.

За даними Forbes, за останню добу статки іспанського бізнесмена виросли на 5,2%, або на 3,9 млрд дол. Станом на 23 жовтня 2015 р. на другому місці в цьому рейтингу знаходиться Білл Гейтс (78,1 млрд дол.): його статки за добу збільшилися на 0,7%, або на 572 млн дол. Третє місце зайняв інвестор Воррен Баффет з оцінкою статків у 64,4 млрд дол.

Схожий рейтинг веде також агентство Bloomberg (Bloomberg Billioners Index), проте, за його оцінкою, на 22 жовтня Ортега посідав друге місце зі статками 75,7 млрд дол., а на першому місці залишався Білл Гейтс, причому Bloomberg оцінює статки засновника Microsoft набагато вище - 83,8 млрд дол.

Нагадаємо, в березні ц.р. український бізнесмен Рінат Ахметов втратив 113 позицій в рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes, опустившись із 88-го на 201-е місце у всесвітньому списку мільярдерів.