ua en ru

Колишній завод Порошенка в Севастополі буде інтегрований в ОСК РФ

Колишній завод Порошенка в Севастополі буде інтегрований в ОСК РФ Фото: Севастопольський морський завод

На реконструкцію "Севморзаводу" заплановано близько 7 млрд руб. на період 2016-2019 рр

Севастопольський морський завод офіційно став філією російського центру судноремонту "Зірочка" за договором оренди на 49 років. Про це повідомили у прес-службі Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) РФ.

Як зазначається, затверджено також дорожню карту інтеграції заводу до структури ОСК.

Раніше "Севморзавод" належав Президенту України Петру Порошенку, однак після анексії Криму Російською Федерацією завод став філією северодвінського центру судноремонту "Зірочка".

"13 жовтня було підписано договір оренди філією АТ "ЦС "Зірочка" в Севастополі основних виробничих потужностей ДУП "Севастопольський морський завод ім. Серго Орджонікідзе" строком на 49 років. Крім цього, затверджено дорожню карту інтеграції ДУП "Севморзавод" до ОСК", - йдеться в повідомленні.

У рамках інтеграції пройде технічне переозброєння і реконструкція виробничих потужностей заводу, що "в подальшому забезпечить безперебійне функціонування і збільшення обсягу робіт підприємства". На технічне переозброєння і реконструкцію "Севморзаводу" планується виділення близько 7 млрд руб. на період 2016-2019 рр., включаючи 1,5 млрд рублів у 2016 р.

Як зазначили в ОСК РФ, завантаження поточних і перспективних потужностей заводу здійснюватиметься замовленнями як цивільного, так і військового профілю.

Зазначимо, за попередніми даними, сума збитків від російської анексії Криму становить понад 1 трлн грн (близько 45 млрд дол.).

Нагадаємо, на початку квітня ц.р. стало відомо про те, що РФ "націоналізувала" завод Порошенка в Севастополі. Підприємство, кінцевим власником якого був Президент України, офіційно зареєстровали у Єдиному держреєстрі юросіб РФ як власність Росії 19 березня 2015 р. під назвою Державне унітарне підприємство "Севастопольський морський завод ім. Серго Орджонікідзе".

Як повідомлялося, 28 лютого "уряд" Севастополя "націоналізував" ПАТ "Севморзавод", раніше виставлений на продаж Президентом України Петром Порошенком.

Пізніше віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін заявляв про намір оновити обладнання "Севморзаводу".