ua en ru

Колишній радник Трампа дав неправдиві свідчення ФБР за "російською справою"

Колишній радник Трампа дав неправдиві свідчення ФБР за "російською справою" Фото: ФБР (FBI.gov)

Зізнання було зроблено ще 5 жовтня, однак про нього стало відомо лише в понеділок, 30 жовтня

Колишній радник президента США Дональда Трампа з зовнішньої політики Джордж Пападопулос, який працював у його виборчому штабі, зізнався в дачі неправдивих свідчень Федеральному бюро розслідувань (ФБР). Про це повідомляє DW.

Зазначається, що зізнання було зроблено ще 5 жовтня, однак про нього стало відомо лише в понеділок, 30 жовтня. Також у понеділок колишньому голові виборчого штабу Трампа Полу Манафорту і його бізнес-партнеру Ріку Гейтсу були пред'явлені звинувачення по розслідуванню можливого втручання росії у вибори президента США в 2016 році.

В офісі спецпрокурора США Роберта Мюллера, який розслідує цю справу, повідомили, що неправдиві свідчення були дані незабаром після інавгурації Трампа 20 січня 2017 року і стосуються його контактів з іноземними громадянами, що мають відношення до російської влади.

В офісі Мюллера також повідомили, що в березні 2016 року Пападопулос, вже знаючи, що буде радником Трампа в його виборчому штабі, зустрівся з російським професором з метою отримати компромат на Хілларі Клінтон у формі "тисяч електронних повідомлень". Тим не менш, слідству Пападопулос повідомив, що на той момент не знав про майбутню роботу у виборчій кампанії Трампа.

Через 10 днів після зустрічі з професором, Пападопулос зустрівся з громадянкою РФ, яка є нібито племінницею Володимира Путіна. Слідству Пападопулос заявив, що спілкування з нею було поверхневим. Тим не менш, метою цього спілкування була організація зустрічі російського керівництва і радників Трампа.

Нагадаємо, колишній керівник передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт і його діловий партнер Рік Гейтс поміщені під домашній арешт.