ua en ru

Колишній російський чиновник курирує підприємства ДНР і ЛНР

Колишній російський чиновник курирує підприємства ДНР і ЛНР Фото: Володимир Пашков

Також серед кураторів називають бізнесмена часів Януковича Сергія Курченка

Генеральним директором компанії, яка управляє українськими підприємствами в терористичних ДНР і ЛНР, є колишній віце-губернатор Іркутської області РФ Володимир Пашков. Про це пише журнал "Коммерсант-Власть".

Зокрема йдеться про підприємство "Внешторгсервіс". На початку квітня ватажок ДНР Олександр Захарченко підписав "указ", в якому "тимчасовим адміністратором" українських заводів на території самопроголошених "республік" призначалася ця організація. У списку підприємств, які контролює "Внешторгсервіс", знаходяться металургійний завод "Донецьксталь", Єнакіївський і Макіївський металургійні заводи, "Єнакіївський коксохімпром", Ясинівський коксохімічний завод, "Макіївкокс", Харцизький трубний завод.

Видання вказує, що за минулий місяць у "Внешторгсервісу" не з'явилося ні сайту, ні офісу.

"Пропонується побудова вертикально інтегрованої компанії, яка буде працювати на території ЛНР і ДНР. Генеральним директором компанії є Володимир Пашков", - передає видання.

У ДНР підтвердили виданню, що "Внешторгсервісом" керує людина на ім'я Володимир Пашков, у якого є російське громадянство.

За словами колишнього депутата Верховної Ради Олега Царьова, за компанією "Внешторгсервіс" стоїть бізнесмен Сергій Курченко. Це ж підтвердили і робітники Єнакіївського металургійного заводу, Харцизького трубного комбінату і вуглевидобувного підприємства "Орджонікідзевугілля". За їхніми словами, контроль над підприємствами перейшов саме до бізнесмена.

Нагадаємо, 21 квітня співробітники Служби безпеки України затримали в Сумській області ключового фігуранта так званої "справи Курченко".