ua en ru

Колишній головний тренер збірної Англії Еллардайс очолив "Евертон"

Колишній головний тренер збірної Англії Еллардайс очолив "Евертон" Фото: Сем Еллардайс (twitter.com/Everton)

Фахівець підписав з "іриски" контракт до червня 2019 року

Футбольний клуб "Евертон" оголосив про призначення колишнього наставника збірної Англії Сема Еллардайса на пост головного тренера. Про це повідомляється в Twitter клубу.

"Евертон" - унікальний клуб, і я приступаю до цієї роботи з ентузіазмом і зарядом енергії. Безумовно, клуб проходить через складний період, але я сподіваюся, що зможу якнайшвидше залишити всі труднощі в минулому ", - заявив Сем.

Фахівець підписав з "іриски" контракт терміном до червня 2019 року. За даними Daily Mail, наставник буде заробляти в клубі 6 млн фунтів на рік.

Після 13 турів "Евертон" з 12 очками займає 17 місце в чемпіонату Англії. У Лізі Європи за тур до закінчення групового раунду команда втратила шанси на вихід в плей-офф.

В травні 2017 року Еллардайс подав у відставку з поста головного тренера "Кристал Пелас". У липні 2016 року його очолив збірну Англії і через два місяці був звільнений через підозри в корупції.

Раніше 63-річний фахівець також очолював англійські "Сандерленд", "Вест Хем Юнайтед", "Блекберн Роверс", "Ньюкасл Юнайтед", "Болтон Вондерерс", "Ноттс Каунті", "Блекпул", "Престон Норт Енд" та ірландський "Лімерик".

Нагадаємо, раніше "Евертон" оголосив про звільнення головного тренера Роналда Кумана, а виконуючим обов'язки наставника команди був призначений Девід Ансворт.