ua en ru

Колишній глава "Укртранснафти" Лазорко зник з бази розшуку МВС

Колишній глава "Укртранснафти" Лазорко зник з бази розшуку МВС Фото: Олександр Лазорко (facebook.com/Олександр Лазорко)

Лазорко був оголошений в розшук у вересні 2015 року

Міністерство внутрішніх справ (МВС) зняло з розшуку колишнього голови правління ПАТ "Укртранснафта" Олександра Лазорка. Про це повідомляє "Громадське".

Повідомляється, що на сайті МВС "Розшук" відсутня інформаційна карта щодо розшуку Лазорко в розділі "Особи, які ховають від органів влади".

Прес-секретар МВС Артем Шевченко повідомив, що йому поки невідомо, чи справді така особа знята з розшуку.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Лазорко був оголошений в розшук. В кінці грудня Служба безпеки України подала в українське бюро Інтерполу запит на оголошення в міжнародний розшук екс-голову "Укртранснафти".

За даними видання enkorr, Лазорко інкримінували 4 епізоду: незаконне скачування технологічної нафти з магістральних нафтопроводів; підписання протиправних і антидержавних угод на зберігання нафти зі структурами "Привату"; незаконні витрати на страхування в ПАТ "Укртранснафта"; бронювання нафтопроводу Кременчук-Одеса компанією "Синтез Ойл"

Видання зазначає, що після оголошення в розшук, Лазорко оселився в Лондоні і там намагався через українські суди домогтися відновлення на посаді. Ці судові процеси тривають досі.