ua en ru

Колишній глава Apple радить компанії купити еВау

Apple слід використовувати свої резерви наявних коштів для покупки декількох крупних і відомих компаній, вважає колишній глава корпорації Джон Скаллі.

Apple слід використовувати свої резерви наявних коштів для покупки декількох крупних і відомих компаній, вважає колишній глава корпорації Джон Скаллі (на фото).

Наприклад, придбання Apple американської корпорації eВay, що займається електронними аукціонами і торгівлею за принципом "від споживача до споживача", змінило б "весь пейзаж електронної торгівлі", вважає Скаллі.

Він також заявив, що Apple слід ігнорувати побажання інвестора Карла Айкана, що наполягає на зворотному викупі цінних паперів, передає ВВС.

"Apple знаходиться на порозі створення революційних пристроїв, а також побудови і формування ринків, - вважає Скаллі. - Карл Айкан порадив (виконавчому директорові Apple) Тіму Куку здійснити викуп корпорацією власних цінних паперів, щоб збільшити розмір виплачуваних дивідендів... Я вважаю, що Apple потрібно швидше продовжувати інвестувати у... крупні стратегічні операції по поглинанню компаній, ніж купувати власні цінні папери або збільшувати обсяги виплачуваних дивідендів".

Скаллі займав посаду генерального директора Apple протягом 10 років. Він відомий як людина, що "вигнала" Стіва Джобса з компанії,- рішення, яке Скаллі пізніше характеризував як результат власної недосвідченості на знак вищої оцінки властивого Джобсу бачення майбутніх продуктів компанії.

У 1985 р. рада директорів віддала перевагу Скаллі, і Джобс був вимушений покинути компанію. У 1993 р. за наполяганням тієї ж ради директорів Apple покинув вже Скаллі.