ua en ru

Колишні співробітники подали до суду на Google через дискримінацію

Колишні співробітники подали до суду на Google через дискримінацію Фото: Google (flickr.com/Robert Scoble)

Позивачі звинувачують корпорацію в квотах на найм жінок і "представників різних меншин"

Два колишні співробітники американської корпорації Google Джеймс Дамор і Девід Гудман подали до Верховного суду Санта-Клара в Каліфорнії позов, звинувативши її в дискримінації чоловіків, що належать до "європеоїдної раси" і дотримуються консервативних політичних поглядів. Про це повідомила BBC.

Позивачі заявили, що вони представляють усіх працівників корпорації, які зазнали такої дискримінації.

У позові Дамор і Гудман стверджують, що Google встановлює "незаконні квоти для найму на посади жінок і представників різних меншин" та звинувачують у нездатності "захистити працівників консервативних поглядів, у тому числі тих, хто підтримує президента США Дональда Трампа".

Таким чоловікам, йдеться у позові, в корпорації "відкрито погрожували і вони зазнавали переслідувань". Що саме мається на увазі, не уточнюється.

Водночас у корпорації Google заявили, що "з нетерпінням чекають на момент, коли зможуть виступити проти позову Дамора в суді".

Видання зазначає, що Джеймс Дамор був звільнений з корпорації Alphabet Inc. (власник Google) минулого року, після того, як опублікував доповідну записку, в якій зазначав, що жінки менш здатні до роботи в технічних сферах через "біологічні особливості".

Нагадаємо, американська корпорація Google у 2016 році переказала на рахунок офшорної фірми, зареєстрованої на Бермудських островах, 15,9 млрд євро (19,2 млрд доларів), щоб за допомогою легальної схеми уникнути сплати податків.