ua en ru

Колишньому головному лікарю "Феофанії" повідомлено про підозру

Колишньому головному лікарю "Феофанії" повідомлено про підозру Фото: прокуратура (google.com.ua/maps)

Колишній головний лікар передала у приватну власність майно табору "Ясний"

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому головному лікарю лікувально-профілактичного комплексу "Феофанія", яка передала у приватну власність майно та земельну ділянку дитячого оздоровчого табору "Ясний" вартістю понад 33 мільйони гривень. Про це йдеться у повідомленні на сайті прокуратури Київської області.

Так, в квітні 1994 року між НАН України та колишнім головним лікарем "ЛПК "Феофанія" укладено договір про передачу в оренду майнового комплексу ДП "ЛПК "Феофанія" та ДОК "Ясний". Однак рішення щодо відчуження майна дитячого оздоровчого табору "Ясний" НАН України не приймалося.

Як з’ясувалось, передача в оренду комплексу відбулась в порушеня вимог Закону України "Про особливості правового режиму діяльності Національної академії наук України, національних галузевих академій наук та статусу їх майнового комплексу", а саме без дотримання встановленої процедури та без дозволу Президії НАН України.

Окрім цього, в порушення вимог Статуту державного підприємства та чинного законодавства у 2009 році між колишнім головним лікарем, яка будучи виконувачем обов’язків директора вказаного підприємства та громадянином укладено договір купівлі-продажу будівель та споруд дитячого табору.

Таким чином, своїми протиправними діями екс-службовець незаконно передала у приватну власність майно та земельну ділянку площею понад 6 га, спричинивши державі майнових збитків на суму понад 33 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманим у Києві за одержання хабаря директору департаменту приватного акціонерного товариства "АК Київводоканал" та двом його посередникам повідомлено про підозру.