ua en ru

Колишнього віце-президента ФІФА звинувачують в отриманні хабара в 1 млн доларів

Колишнього віце-президента ФІФА звинувачують в отриманні хабара в 1 млн доларів Фото: Хуліо Грондона (fifa.com)

Ці гроші він отримав за свій голос при виборі країни-господині ЧС-2022

Колишній віце-президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) аргентинець Хуліо Грондона, який пішов з життя в 2014 році, отримав хабар в розмірі 1 млн доларів за свій голос на користь Катару на виборах країни-господині чемпіонату світу 2022 року. Про це заявив керівник аргентинської маркетингової компанії в спортивній сфері Алехандро Бурзако, який є свідком у справі про корупцію у ФІФА, передає insidethegames.biz.

Медіамагнат давав свідчення у федеральному окружному суді Нью-Йорка. Він заявив, що Грондона зізнався йому в отриманні хабара за голос на користь Катару. За словами Бурзако, крім Грондони хабара за голоси на користь Катару також отримали колишній президент Американської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ) Ніколас Леос і екс-президент Бразильської конфедерації футболу (CBF) Рікардо Тейшейра.

Сам Бурзако раніше вже визнав себе винним в дачі хабарів для отримання його компанією прав на трансляції найважливіших матчів і місцевих турнірів і став допомагати слідству. Очікується, що в середу, 16 листопада, Бурзако продовжить давати свідчення.

Нагадаємо, вже два фігуранта справи про корупцію у ФІФА отримали тюремний термін.