ua en ru

Колишнього прем'єра Португалії звинуватили в більш ніж 30 злочинах

Колишнього прем'єра Португалії звинуватили в більш ніж 30 злочинах Фото: Португалія (Pixabey/somorgado)

Сократеш накопичив у Швейцарії 24 млн євро, незаконно отриманих від декількох компаній

У Португалії Генеральна прокуратура в середу, 11 жовтня, офіційно висунула звинувачення в корупції, відмиванні грошей та інших злочинах колишнього прем'єр-міністра Жозе Сократешу. Про це повідомляє Publico.

Повідомляється, що Генпрокуратура висунула звинувачення проти 28 підсудних, серед яких 19 фізичних та 9 юридичних осіб, включаючи банкірів, бізнесменів та колишнього міністра.

Так, прокуратура звинувачує екс-прем'єра в 31 злочин: три пов'язані з корупцією, 16 - з відмиванням грошей, 9 - з фальсифікацією документів, ще три кваліфіковано як податкове шахрайство.

Співробітники прокурори стверджують, що Сократеш накопичив у Швейцарії 24 млн євро, незаконно отриманих від декількох компаній.

Як наголошується, що колишній прем'єр-міністр раніше неодноразово заперечував свою причетність до злочинів і заявляв, що звинувачення мають політичну мотивацію.

Сократеш був прем'єр-міністром Португалії з 2005 по 2011 рік.

Нагадаємо, раніше антикорупційні правоохоронні органи Пакистану заарештували Мухаммада Сафдара - зятя колишнього прем'єр-міністра Наваза Шаріфа через порушені проти нього справи про корупцію.