ua en ru

Колишнього офіцера ЦРУ звинуватили в передачі секретних документів китайській розвідці

Колишнього офіцера ЦРУ звинуватили в передачі секретних документів китайській розвідці Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

У смартфоні колишнього агента ЦРУ були виявлені 8 секретних документів

Колишнього офіцера ЦРУ, 60-річного Кевіна Меллорі, звинуватили в шпигунстві на користь Китаю. Про це повідомляє The Washington Post.

Як наголошується, Меллорі передавав секретні документи, що розкривають деталі розвідки ЦРУ, агентам китайської розвідки.

Так, в смартфоні колишнього агента ЦРУ, який, за його словами, був переданий йому кимось із співробітників розвідки КНР, були виявлені вісім секретних документів. Шість з них є документами ЦРУ, ще один з них - секретний документ розвідувального управління Міністерства оборони США.

Повідомляється, що в кінці червня суд розпорядився відпустити Меллорі під заставу в 10 тис. доларів, проте потім окружний суддя скасував це рішення через появу нових подробиць у справі Меллорі і знайдених в його розпорядженні документів. Колишньому офіцерові ЦРУ загрожує довічне ув'язнення.

Згідно з матеріалами справи, Меллорі був офіцером ЦРУ з 1990 по 1996 рік, а з 2010 по 2012 рік обіймав посаду контрагента ЦРУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США після президентських виборів зросла кількість співробітників російських спецслужб.