ua en ru

Колишня дружина Путіна пов'язана з багатомільйонним бізнесом з нерухомістю у Москві, - Reuters

Колишня дружина Путіна пов'язана з багатомільйонним бізнесом з нерухомістю у Москві, - Reuters Фото: колишня дружина Путіна пов'язана з історичною нерухомістю в центрі Москви

У власності компанії знаходиться Волконський будинок в центрі Москви

Колишня дружина президента Росії Володимира Путіна Людмила допомогла створити і зараз підтримує фонд, що володіє історичною нерухомістю в Москві і отримує мільйони доларів за здачу її в оренду, передає Reuters.

Повідомляється, що доходи від оренди виплачуються приватній компанії, що належить Шкребневій Людмилі Олександрівні, чиє ім'я збігається з дівочим ім'ям колишньої дружини Путіна.

Доходи від оренди надходять від історичного маєтку Волконський будинок у центрі Москви, що належить фонду "Центр розвитку міжособистісних комунікацій".

Повідомляється, що Людмила Путіна допомогла створити цей некомерційний фонд у 2002 році. Відомо, що в 2006 році вона була піклувальником фонду, підтримувала його літературну премію, а також видавничий підрозділ.

Зазначено, що у фонду є офіси у Волконському будинку, однак більша частина будівлі здається, в тому числі двом великим державним банкам. Так, тільки російський банк ВТБ за 2015 рік заплатив більше 2 мільйонів доларів оренди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії екс-дружина Володимира Путіна Людмила, яка керує фондом "Центр розвитку міжособистісних комунікацій", отримала від мера Москви Сергія Собяніна 250 мільйонів рублів.