ua en ru

БЮТБ заперечує всі звинувачення про державну зраду в ході газових переговорів з Путіним

БЮТБ заперечує всі звинувачення про державну зраду в ході газових переговорів з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним. Про на брифінгу в парламенті заявив радник екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з енергетичних питань, народний депутат від БЮТБ Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-України.
"Звинувачення голови тимчасової слідчої комісія парламенту Інни Богословської на адресу Юлії Тимошенко не мають жодних підстав. Перше звинувачення, що Тимошенко не мала право вести переговори з Путіним, без прийнятих на засіданні Кабміну директив, не витримує критики ... дійсно, у нас є закон про міжнародні угодах, корду українська делегація отримує перед переговорами директиви ... але є Віденська конвенція, до якої приєдналася Україна, і згідно з нею, Президент, прем'єр-міністр і міністр закордонних справ можуть вести переговори від свого обличчя, що й зробила Тимошенко в Москві", - заявив Пашинський.
Він підкреслив, що "звинувачення Богословської в тому, що Тимошенко досі має відношення до компанії ЄЕСУ, також не витримує критики. Як відомо, ставши депутатом свого часу, Юлія Тимошенко перестала виконувати всі функції, пов'язані з діяльністю компанії, а з 1996 р. компанія взагалі не веде господарської діяльності... я не знаю, які маніпуляції вони здійснюють зараз з держреєстрі, але всі ці звинувачення надумані ".
Радник Тимошенко також додав, що "такі ж безпідставні заяви голови комісії про те, що нібито Україна у підсумку газових угод отримала одну з найвищих цін на газ... але цифри чітко показують, що в 2009 р. Україна отримала одну з найнижчих цін в Європі, крім Білорусі ".
Нагадаємо, раніше Богословська заявила, що згідно з висновками тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради (ВР) з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром", Юлія Тимошенко незаконно втрутилася в хід переговорів щодо поставок газу в 2009 р.