ua en ru

БЮТБ не має наміру підтримувати прийняття технічний змін і зауважень до закону про вибори

Фракція БЮТБ не має наміру підтримувати прийняття технічний змін і зауважень до закону про вибори, на яких наполягає ЦВК. Про це заявив журналістам лідер фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця технічна помилка була відпрацьована спеціально під час підготовки цього законопроекту (закону про вибори народних депутатів України), більше того, що стосується ініціативи ЦВК, наша політична сила, як і вся об'єднана опозиція, вважає, що будь-які зміни, які будуть вноситися в ВР - це провокація з боку влади, і це спроба змінити закон під себе", - заявив Кожем'якін

Він підкреслив також, що на сьогоднішній день парламентська керівництво з цього приводу ще погоджувальна рада не скликалася, а на тый погоджувальній раді, що проводився ще перед прийняттям закону, ПР публічно обіцяла, що ніякого втручання в цей законопроект не буде. "Якщо ЦВК вважає, що є якісь технічні питання, то нехай ЦВК вирішує це своїми постановами, вони мають таку можливість .. Якщо ми гарантуємо, що ми не будемо звертатися до суду, щоб їх скасовувати, а будь-які питання по втручанню - це потрібно ПР", - додав лідер фракції.

Нагадаємо, вчора, 23 травня, на засіданні парламентський комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування обговорив і підтримав позицію ЦВК щодо необхідності внесення змін до закону про вибори народних депутатов.ж За це рішення проголосували 11 членів комісії.