ua en ru

БЮТБ і НУ-НС наполягають на зустрічі з Януковичем без фракцій більшості

Опозиційні парламентські фракції БЮТБ і НУ-НС наполягають на публічній зустрічі з Президентом Віктором Януковичем без залучення провладних фракцій. Про це повідомляє прес-служба НУ-НС.

"Опозиція категорично проти того, щоб залучати до нашої зустрічі з Президентом провладні фракції. Парламентська більшість є чисто технічним виконавцем волі президента і голосує як скажуть, він може спілкуватися з цими фракціями хоч кожен день. Ми не хочемо, щоб важлива розмова про майбутнє країни перетворилася на фарс, який країна регулярно бачить у Верховній Раді у виконанні провладних депутатських фракцій ", - йдеться в спільній заяві голови фракції БЮТБ Андрія Кожем'якіна і лідера фракції НУ-НС Миколи Мартиненка.

"Після наших публічних звернень прес-служба Президента повідомила про його намір провести зустріч на початку наступного тижня. Однак президентська адміністрація вирішила змінити формат і "заговорити", нівелювати гострі і неприємні для Януковича питання. А це - знищення демократії, політичні переслідування, невиконання резолюціїПарламентської Асамблеї Ради Європи, соціально-економічні провали влади ", - йдеться в повідомленні.

"У опозиції є чіткі пропозиції і законодавчий пакет першочергових кроків для виправлення ситуації. І якщо Президент має волю до відвертої і відкритої розмови з опозицією, якщо він не буде ховатися за спини своїх союзників, тоді ми підтверджуємо свою готовність до негайної зустрічі. Об'єднана опозиція готова делегувати своїх представників у будь-який момент і хотіла б бачити з іншого боку саме Президента, який сконцентрував у своїх руках всю владу. Якщо Віктор Янукович буде наполягати на форматі "всі фракції", то це означає тільки одне - його небажання навіть спілкуватися з опозицією, якапредставляє значну частину суспільства ", - йдеться в заяві опозиції.

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Янукович на початку наступного пленарного тижня Верховної Ради України, який пройде з 13 по 16 березня, планує провести зустріч з керівниками депутатських фракцій, в тому числі й опозиційних.