ua en ru

БЮТ закликає В.Литвина не підписувати закон про внесення змін до бюджету-2009 щодо підвищення пенсій.

БЮТ закликає голову Верховної Ради України Володимира Литвина не підписувати закон про внесення змін до бюджету України на 2009 р. (щодо забезпечення виплати пенсій та соціальних допомог у підвищеному розмірі). Про це заявив нардеп від БЮТ Олег Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми закликаємо В.Литвина не підписувати цей закон... Оскільки це буде руйнування економіки нашої держави".

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому закон №5297 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 р." (щодо забезпечення виплати пенсій та соціальних допомог у підвищеному розмірі). За закон, внесений на розгляд парламенту Президентом Віктором Ющенком, проголосували 246 депутатів (ПР - 169, БЮТ - 0, НУ-НС - 33, КПУ - 25, Блок Литвина - 19, позафракційні - 0) з 390 зареєстрованих в залі.

Закон пропонує:

- визначити джерелом покриття додаткової потреби у ресурсах Пенсійного фонду України кошти державного бюджету та збільшити видатки державного бюджету за програмою "Покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України для виплати пенсій" на суму 717 млн грн;

- збільшити обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям на 100 млн грн.

Збільшення видатків за цими бюджетними програмами пропонується здійснити за рахунок зменшення на відповідну суму передбаченого законом обсягу фінансування видатків на обслуговування внутрішнього державного боргу.

Представники парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко висловлювалися проти розгляду даного документа, оскільки по ньому не було отримано висновку бюджетного комітету. Крім того, після ухвалення проекту в першому читанні, депутати від БЮТ виступали проти розгляду даного законодавчого акту в другому читанні і вимагали його ретельної підготовки.