ua en ru

Бюджетний комітет ВР розглядає зміни в дохідну та видаткову частини бюджету-2012 на 35 млрд грн, - Єфремов

Бюджетний комітет Верховної Ради (ВР) Україна розглядає зміни в дохідну та видаткову частини бюджету-2012 на 35 млрд грн. Про це на брифінгу у ВР заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент бюджетний комітет вивчає цей документ, який ми отримали від уряду, і він передбачає зміни в дохідну та видаткову частини бюджету-2012 на 35 млрд грн", - сказав Єфремов.

Єфремов підкреслив: "Якщо сьогодні і завтра депутатський корпус відпрацює даний документ, я не виключаю, що в четвер ми вийдемо на його розгляд".

Також відповідаючи на питання журналіста про те, чому відрізняється від теперішньої сума, яка раніше озвучувалася представниками уряду, і була необхідна для реалізації соціальних ініціатив Президента, Єфремов підкреслив: "Усі коментарі, які робилися раніше, вони робилися фахівцями, які відповідають за певну ділянку роботи. Зокрема, Сергій Леонідович Тігіпко бачив певний зріз напрямів, за якими вівся розрахунок. Коли в цілому Кабінет міністрів визначився з тим ініціативам, які є і по сумах, які необхідні, то за заявою фахівців, які працювали, і на мою розмови з прем'єр-міністром, сума остаточно визначається в рамках 35 млрд грн".

Нагадаємо, глава Верхової Ради України (ВР) Володимир Литвин раніше сьогодні заявив, що Кабінет міністрів України вніс до ВР проект закону про внесення змін до державного бюджету Україна на 2012 р., в якому передбачено збільшення доходів і витрат на соціальні ініціативи Президента 33,3 млрд грн.