ua en ru

Бюджетний комітет Ради затвердив свій план роботи на шосту сесію

Бюджетний комітет Ради затвердив свій план роботи на шосту сесію Фото: Верховна Рада України

Комітет затвердив план роботи на своєму засіданні 18 січня

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету затвердив план роботи на шосту сесію та підготував пропозиції до переліку питань порядку денного шостої сесії. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Комітет затвердив план роботи на своєму засіданні 18 січня 2017 року.

Зазначається, що план визначає основні напрями діяльності комітету, насамперед, законопроектну. Основою законотворчої роботи на шостій сесії має стати опрацювання проектів законів про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік" та до Бюджетного кодексу України, а також розгляд питань щодо основних напрямів бюджетної політики на 2018 рік і звіту про виконання закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" шляхом підготовки відповідних проектів постанов на розгляд парламенту.

У розділі ІІ плану передбачено розгляд проектів законів, до яких комітетом мають бути надані висновки щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності бюджетному законодавству. Відповідно до регламенту Ради такі висновки комітет з питань бюджету надає до всіх зареєстрованих у ВР проектів законів.

У розділі ІV плану запропонований, зокрема, перелік заходів з питань участі комітету в процесі виконання державного бюджету у 2017 році та контролю за дотриманням бюджетного законодавства (включаючи розгляд питання про стан виконання закону про держбюджет-2017 з урахуванням відповідних висновків Рахункової палати), а також розгляд звіту про діяльність Рахункової палати за 2016 рік.

На засіданні комітету також було запропоновано не включати до порядку денного шостої сесії ряд законопроектів, які втратили свою актуальність (насамперед, законопроекти щодо змін до закону про держбюджет-2016, а також окремі законопроекти щодо змін до Бюджетного кодексу України).

Нагадаємо, комітет парламенту з питань національної безпеки і оборони затвердив план роботи на період шостої сесії Верховної Ради України 8-го скликання.