ua en ru

Бюджетний комітет підтримав посилення парламентського контролю за використанням бюджетними коштами

Бюджетний комітет підтримав посилення парламентського контролю за використанням бюджетними коштами Фото: Сергій Мельник

Кабмін повинен внести в Раду пропозиції щодо змін до держбюджету-2016 до 1 березня

Бюджетний комітет Верховної Ради України підтримав посилення парламентського контролю за використанням бюджетних коштів. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань бюджету Сергій Мельник, передає кореспондент "РБК-Україна".

"На засіданні комітету підтримані пропозиції змін і доповнень у текстових статтях, зокрема, щодо посилення парламентського контролю за використанням бюджетних коштів. Запропоновано внести зміни деяких показників, зокрема, збільшення на 100 млн гривень видатків Міністерства закордонних справ шляхом зменшення на таку ж суму видатків Міністерства оборони, збільшення на 42 млн гривень видатків Міністерству культури на розвиток і здійснення культурологічних загальнодержавних заходів, застосування української мови за рахунок збільшення надходжень, передбачені видатки в сумі 200 млн гривень на придбання момографов і УЗД обладнання, програми, яка діяла в цьому році, але не діяла", - розповіла вона

"При цьому передбачено доручити Кабінету міністрів опрацювати всі надані комітетом з питань бюджету пропозиції та внести до 1 березня до Верховної Ради відповідні пропозиції щодо змін до державного бюджету на 2016 рік",- додав Мельник.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді ухвалити державний бюджет на 2016 р. з доходами 595 млрд 081 млн 135,3 тис. грн і витратами 667 млрд 733 млн 507,2 тис. грн.