ua en ru

Бюджетні призначення на відновлення військової техніки у 2012 р. збільшено у 2,4 рази - до 708 млн грн

Бюджетні призначення на відновлення і ремонт озброєння і військової техніки у 2012 р. були збільшені у 2,4 рази і становлять 708 мільйонів гривень. Про це повідомив міністр оборони України Дмитро Саламатін під час розширеного засідання колегії оборонного відомства, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Стан озброєння і військової техніки безпосередньо впливає на рівень боєготовності Збройних сил України. Тому питання відновлення технічного стану озброєння і військової техніки стоїть дуже гостро", - зазначив міністр.

Крім того, Саламатін повідомив, що збільшення бюджетних коштів дозволить 2012 році провести значний обсяг робіт з відновлення озброєння та військової техніки. Зокрема, планується відновити та відремонтувати 53 літаки, 30 вертольотів, 14 зенітно-ракетних комплексів, 14 бойових кораблів, 274 одиниці озброєння та військової техніки загальновійськової номенклатури тощо.

За п'ять місяців цього року після відновлення та ремонту у війська вже надійшли 11 бойових літаків, 6 вертольотів, 8 зенітно-ракетних комплексів. Ще 6 літаків проходять модернізацію на державних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Нагадаємо, раніше Саламатін заявив, що українські військові льотчики збільшать наліт до кінця липня по 20 годин, а до кінця року - по 40.