ua en ru

Бюджетна резолюція-2017 позбавлена реальних економічних орієнтирів, - Медведчук

Лідер Громадського руху "Український вибір ― Право народу" Віктор Медведчук заявив, що закладені в бюджетній резолюції-2017 макроекономічні показники не відповідають економічним реаліям. Про це він пише у своєму блозі.

"Кабмін затвердив бюджетну резолюцію на 2017 р., але презентувати її широкій громадськості не поспішає. Що й не дивно, адже закладені в документі макроекономічні показники не відповідають економічним реаліям і тенденціям сьогоднішнього дня, а методи їх прогнозного розрахунку викликають обґрунтовану недовіру фахівців", ― пише Медведчук.

Він зазначає, що документом передбачено збільшення ВВП у 2017 р. на 3%, проте динаміка поточного року свідчить про зовсім інші тенденції.

"Як бачимо, реального зростання економіки в поточному році немає, і на сьогоднішній день Кабмін не вжив жодних серйозних кроків для виведення української економіки із стану стагнації. Виникає природне питання: чим забезпечене заплановане на 2017 р. зростання? Відповідь очевидна: благими намірами уряду", ― пише лідер Громадського руху.

Крім того, за його словами, питання соціальної проблематики висвітлені у бюджетній резолюції "досить скупо".

"Вже зараз ясно, що дієвих заходів для пожвавлення української економіки Кабмін запропонувати не здатний, жодних позитивних змін у соціальній сфері теж не передбачається. А такі, здавалося б, найважливіші документи, як бюджетна резолюція, зараз приймаються лише для галочки, для проформи. Тому ніхто серйозно їх не прораховує, цифри беруться зі стелі і до них пред'являється лише одна вимога ― вони повинні бути "гарними". І навряд чи вони будуть мати якесь відношення до бюджету-2017", ― підкреслив Медведчук.