ua en ru

До бюджету України надійшло 5,2 млрд гривень військового збору з початку 2016

До бюджету України надійшло 5,2 млрд гривень військового збору з початку 2016 Фото: українські платники у зв'язку з ситуацією на сході почали сумлінніше платити військовий збір

Це на 20% більше суми за відповідний період до 2015 року

У період з січня по червень 2016 року до бюджету України надійшло 5,2 млрд гривень військового збору. Про це повідомила заступник директора департаменту, начальник управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту податків та зборів з фізичних осіб ДФС Тетяна Федченко, п передаєпрес-служба Державної фіскальної служби України.

У порівнянні з відповідним періодом в 2015 році, спостерігається зростання сплати військового збору на 20%, тоді за цей період часу було сплачено майже 4,1 млрд гривень, а до кінця року - 9,2 млрд гривень.


"Враховуючи ситуацію на сході нашої країни, платники сумлінно платять військовий збір. До того ж і ставка 1,5% не надто висока. Для підвищення рівня надходжень також вплинули заходи щодо детінізації економіки, зокрема, виявлення працівників, котрі отримують зарплату "в конвертах" без сплати податків, а також підвищення рівня мінімальної зарплати", - зазначила Федченко.

Вона нагадала, що платниками є фізичні особи, як резиденти, так і нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

"Збір сплачується з усіх доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб", - додала вона.

Не платять військовий збір громадяни, у яких пенсія нижче 10 розмірів прожиткового мінімуму та платники, що працюють на спрощеній системі оподаткування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДФС звільнила понад 250 керівників митниць за 9 місяців.