ua en ru

Бюджет Криму не отримає субвенції через високу ціну на російський газ, - Могильов

У бюджеті Криму на 2012 рік відсутня субвенція з держбюджету на суму 974,3 млн грн на реалізацію стратегії соціально-економічного розвитку Криму, що пов'язано з закладеною в держбюджеті ціною на російський газ в 416 дол. за 1000 куб. м. Про це заявив голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов на прес-конференції 26 грудня, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами кримського прем'єра, республіканський бюджет розроблений виходячи з державного бюджету на 2012 рік з урахуванням ціни на російський газ у розмірі 416 доларів.
"Найбільша проблема в тому, що ми в бюджеті, ухваленому в грудні поточного року, практично не отримали субвенції на розвиток Криму... Ціна на газ є тим критерієм, який визначає наповнюваність бюджету. Підписані кабальні умови в 2009 році по газу призвели до того, що ми маємо газ набагато дорожче, ніж для європейських країн", - сказав Могильов.
При цьому прем'єр Криму висловив упевненість, що після завершення газових переговорів держбюджет буде переглянутий, і Крим отримає необхідні субвенції і дотації. За словами Могильова, в цьому його запевнили Президент і прем'єр-міністр України.
Нагадаємо, за розрахунками Міністерства фінансів АРК, в 2012 році на соціально-економічний розвиток Криму на 2012 рік в якості субвенції було заплановано 974,3 млн грн.