ua en ru

Бюджет Британії втратить 150 млрд доларів через Brexit

Бюджет Британії втратить 150 млрд доларів через Brexit Фото: у результаті Brexit бюджет Великої Британії недоотримає 122 млрд фунтів

У 2017 очікується значне сповільнення зростання британського ВВП

В результаті виходу Великої Британії з Євросоюзу (Brexit) за найближчі чотири роки бюджет країни отримає на 122 млрд фунтів стерлінгів (понад 150 млрд доларів) менше, ніж планувалося. Про це заявив міністр фінансів країни Філіп Хеммонд в традиційному зверненні до парламенту, передає BBC.

Зі слів міністра, якщо в поточному році Британія, згідно з прогнозами, стане найуспішнішою країною "Великої сімки" за темпами економічного зростання (у третьому кварталі ВВП країни зріс на 2,3%), то в 2017 це зростання уповільниться (1,4%) і повернеться до поточних показників не раніше 2021 року.

Також в найближчі роки країні не вдасться позбутися бюджетного дефіциту.

Щоб покрити відсутні доходи, доведеться серйозно збільшити запозичення.

Видатки бюджету цього року становитимуть 40% від ВВП країни.

Зі слів глави Мінфіну, незважаючи на зменшення доходів, уряд має намір зберегти заплановані видатки на основні бюджетні потреби, не урізати видатки на оборону, міжнародну допомогу та пенсійні виплати - принаймні до завершення повноважень чинного парламенту.

Також планується підвищити мінімальний розмір доходів, не оподатковуваних податками, і підняти рівень, по досягненні якого застосовується підвищений коефіцієнт податку на прибуток.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей пообіцяла зробити королівство сильнішим і багатшим після Brexit.