ua en ru

Бюджет-2013 повинен оздоровити екологію, яка нас вбиває, - лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак

У бюджеті на 2013 р. необхідно в рази збільшити підтримку державних екологічних програм. При нинішньому жалюгідному стані екології будь-яке підвищення зарплат, пенсій чи соціальних допомог - це просто додаткові гроші, викинуті українцями на ліки, заявив лідер партії «Зелені» Олександр Прогнімак.

«Ми нарешті повинні зрозуміти, що висока смертність українців напряму пов'язана з серйозними екологічними проблемами країни. Брудне повітря, вода - отрута, харчові продукти з пестицидами і ГМО - всі ці чинники безпосередньо впливають на наше життя. «Зелені» проти екології, яка вбиває, і знають, як її оздоровити», - сказав Прогнімак.

Він підкреслив, що партії «Зелені» вимагає від Кабміну підтримати в держбюджеті-2013 державну програму очищення води в кожному будинку і в кожній квартирі, розроблену «зеленими». Партія «Зелені» наполягає на збільшенні штрафних санкцій для підприємств-забруднювачів навколишнього середовища і перенесення цих підприємств за межу великих міст.

Крім цього, мешканці забруднених регіонів України повинні отримувати спеціальні екологічні доплати з бюджету за шкоду своєму здоров'ю. Що також слід передбачити в проекті бюджету на 2013 р., заявив Олександр Прогнімак.

Читайте також: Держава повинна забезпечити безкоштовну страхову медицину в бюджеті-2013, - лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак