ua en ru

В Бурунді почалися бойові дії

В Бурунді почалися бойові дії Фото: П’єр Нкурунзізи

Свідки повідомляють про перестрілки і вибухи

Столицю східноафриканської держави Бурунді - місто Бужумбура - охопили запеклі бої між прихильниками генерала Годфруа Нійомбаре та прибічниками президента П'єра Нкурунзізи. Свідки подій повідомляють про перестрілки та вибухи у четвер, 14 травня, передає Deutsche Welle.

Крім цього, невідомі нібито атакували будівлі кількох приватних радіокомпаній.

Утім, у ніч на четвер начальник генштабу країни Прім Нійонгабо оголосив про провал спроби путчу в Бурунді. Засудила дії путчистів і влада Танзанії. Тамтешній президент Джакая Кіквете під час саміту Східноафриканського співтовариства в Дар-ес-Саламі заявив про засудження спроби путчу "всіма країнами, які беруть участь у саміті". Окрім цього, держави співтовариства закликали до перенесення дат призначених на 26 травня парламентських та на 26 червня президентських виборів у Бурунді.

Масові протести в східноафриканській країні розпочалися після того, як президент Нкурунзіза оголосив про своє бажання втретє балотуватися на пост президента країни. Противники президента вважають такий крок таким, що суперечить конституції, попри те, що конституційний суд країни визнав наміри Нкурунзізи правомірними.

Нагадаємо, в одному з найбільших міст східного узбережжя США - Балтіморі - 27 квітня спалахнули масові заворушення, приводом для яких стала смерть від рук поліцейських місцевого темношкірого жителя.