ua en ru

Burisma стала партнером форуму в Капітолії, на якому виступив Порошенко

Burisma стала партнером форуму в Капітолії, на якому виступив Порошенко

World Affairs Councils оf America і Українсько-американська ділова рада (U. S.-Ukraine Business Council, USUBC) при партнерстві найбільшої незалежної газодобувної компанії з активами в Україні Burisma виступили організаторами зустрічі Президента України Петра Порошенка з американськими громадськими діячами і представниками найбільших американських компаній. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії Burisma.

Відзначається, що виступ на Форумі "Боротьба за свободу триває" в Капітолії стало першим з серії заходів в триденному візиті у Сполучені Штати Америки. Президент Петро Порошенко підкреслив, що для успіху української держави критичною є підтримка міжнародних партнерів у досягненні миру, і Захід не може здатися в питанні України.


"Дуже важливо, що наші партнери допомагають нам стати сильними в усіх відношеннях – політичному, економічному та військовому", – сказав президент під час виступу в Капітолії.

Також, за даними прес-служби, президент України висловив впевненість, що програма нового уряду буде базуватися на зобов'язання перед МВФ в рамках угоди про асоціацію Україна-Європейський Союз, а також включати боротьбу з корупцією і реалізацію мінських угод.

За його словами, урядова криза в Україні є ще одним викликом, що стоїть перед країною, разом з тим і є шансом для країни. "Хтось може вважати політичну кризу в Україні викликом. Я вважаю, що це шанс. Ми повинні вийти з нього ще сильнішими", – заявив президент на Форумі.

За словами радника Ради директорів Burisma Вадима Пожарського, захід у Капітолії за участю першої особи держави став важливою ланкою у налагодженні діалогу не тільки в політичній площині, але і між діловими колами двох країн, сприяючи розвитку двосторонньої торгівлі та залученню американських інвестицій в Україну.

"Ми повинні доносити світовій спільноті, що Україна готова до глибоких реформ в економіці і цей процес вже незворотній. Відкривши ринок і знизивши адміністративні бар'єри, ми зможемо привернути увагу до України американських компаній. Перш за все, для реалізації Стратегії енергонезалежності країни, яка була заявлена урядом і Верховною Радою як пріоритетне завдання", – говорить Вадим Пожарський.