ua en ru

Бурбак: Законопроект про зниження ренти на газ забирає субсидії у малозабезпечених громадян

Голосуванням за законопроект №2352а Верховна Рада завдала удар по кишенях малозабезпечених українців, позбавивши їх можливості отримувати в майбутньому субсидії на газ. Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак в сесійній залі 7 жовтня.

"Цей законопроект - прямий удар по кишенях малозабезпечених громадян. Тому що субсидії вони отримують безпосередньо з 70% ренти - це 24,5 млрд гривень для 3,3 мільйона сімей, які вже оформили субсидію. Вчорашнім голосуванням ви намагаєтеся забрати субсидії у малозабезпечених і повернути багатим олігархам. У Верховній Раді з'явилися вивернуті "робінгуди": забрати у бідних і повернути газовим олігархам", - підкреслив Бурбак.

Він також нагадав, що 2 березня Верховна Рада 291 голосами прийняла в цілому закон №2213, яким вносяться зміни в Податковий кодекс щодо збільшення ренти на газ. Політик підкреслив, що за цей закон проголосували фракції коаліції.

"Беремо поіменне голосування. Цікаво, як ви тоді голосували за збільшення, а сьогодні вже голосуєте за зменшення. Ви є членами коаліції - у нас призначено коаліційний уряд, який несе політичну відповідальність за непопулярні реформи. Так коли ви були щирими - тоді чи сьогодні, чи ви боїтеся політичної відповідальності за непопулярні реформи?" - заявив Бурбак.

Голова фракції також нагадав народним депутатам, що газова реформа - одна з ключових для виконання угоди між Україною та Європейським Союзом.

"Європейський Союз вимагає прозорого газового ринку, щоб ми скинули з себе газову удавку Росії. А ви намагаєтеся знову в неї залізти. Фракція "Народного фронту" цього не дозволить!", - резюмував Бурбак.