ua en ru

Бурбак: НФ чекає новий склад Кабміну протягом місяця

Бурбак: НФ чекає новий склад Кабміну протягом місяця Фото: Максим Бурбак

"Народний фронт" не буде голосувати за відставку Яценюка до висування кандидатур у новий Кабмін

Голова парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак повідомив, що НФ чекає новий склад Кабінету міністрів України протягом місяця. Про це він сказав в ході погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша політична сила виступає за відновлення коаліції "Європейська Україна" та продовження реформ уряду на чолі з Арсенієм Яценюком... Якщо наших партнерів з фракції БПП це не влаштовує - пропонуйте свої кандидатури. Ще раз наголошую, що ми налаштовані на формування нової коаліції", - запевнив Бурбак.

Він підкреслив, що фракція не буде голосувати за відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка до висунення кандидатур в новий уряд. Він зазначив, що НФ підтримує відновлення коаліції "Європейська Україна", однак готова до переформатування уряду.

"протягом місяця ми підкреслюємо, що чекаємо персональний склад нового Кабміну, а також стабільну коаліцію в парламенті під цей уряд і його нову програму. Будь ласка, оголосіть, які проривні реформи нам пропонує новий уряд, яких звершень повинен досягти новий прем'єр", - зазначив голова НФ.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман буде допрацьовувати прем'єрську програму до наступного тижня.