ua en ru

Бурбак назвав Яценюка першим українським прем’єром, який зважився на системні реформи

Бурбак назвав Яценюка першим українським прем’єром, який зважився на системні реформи

Арсеній Яценюк – перший в Україні прем’єр-міністр, який добровільно передає владу новому прем’єру. Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

Він передав голові Верховної Ради заяву про відставку, яку написав Арсеній Яценюк.


"Народний фронт" – команда однодумців і державників. Ми підтримували і будемо підтримувати свого лідера. Арсеній Яценюк – перший і, сподіваюсь, не останній український прем’єр-міністр, який зважився на системні проукраїнські і проєвропейські реформи", - наголосив голова фракції.

Він зазначив, що фракція "Народний фронт" не змінює своїх принципів і надалі відстоюватиме позиції, які озвучувала раніше.

"Народний фронт", як відповідальна державницька політична сила, продовжуватиме в парламенті впроваджувати необхідні реформи, продовжуватиме формувати коаліцію, щоб стабілізувати роботу парламенту. Будемо працювати задля виходу, підкреслю, з цієї штучно створеної кризи і продовження важливих реформ", - підкреслив Бурбак.

Він наголосив, що "Народний фронт" наполягатиме на тому, щоб у програмі нового Кабміну були максимально закладені пріоритети реформ Уряду Арсенія Яценюка: антикорупційна реформа державного управління і заміна керівників держпідприємств через прозорі конкурси; посилення обороноздатності і рух до членства в НАТО; інтеграція з Євросоюзом, продовження співпраці з закордонними фінансовими донорами; продовження реформи правоохоронних органів, митниці й судів; ефективні демонополізовані енергетика і транспорт; прозора приватизація; підвищення соціальних стандартів.

"Це єдино можлива дорога до нашого європейського і заможного майбутнього. Час розставить усе на свої місця. Вона дасть оцінку інтриганам, популістам і тим, хто справді щодня працював на майбутнє України, бо вірить в нього", - резюмував Максим Бурбак.